fbpx

PREDICI SI INDEMNURI

Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în părtăşie, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.
Faptele apostolilor 2:41

Marius Beranda – O viata cu totul noua in Isus

Marius Beranda–fondator paginii Isus Salveaza–vorbeste despre ce inseamna sa fii nascut din nou.

Pe Deplin Echipat – sesiunea 2 – Ben Stimpson si Marius Beranda

Ben Stimpson (pastor la Biserica Piatra Vie) si Marius Beranda (fondator pagina Isus Salveaza) vorbesc despre cateva motive pentru care multi nu traiesc in puterea lui Dumnezeu, respectiv despre importanta asteptarii in prezenta lui Dumnezeu.

Pe Deplin Echipat – sesiunea 1 – Marius Beranda si Marius Burtea

Prima sesiune la Pe Deplin Echipat. Marius Beranda (fondator pagina Isus Salveaza) si Marius Burtea (pastor la Biserica Samanta Buna) vorbesc despre evanghelie si o relatie apropiata cu Duhul Sfant.

Darul interpretarii limbilor

De ce este acest dar important? Cum se foloseste? Asculta acest mesaj sa inveti principii practice care te vor lansa in folosirea acestui dar minunat de la Duhul Sfant.

Mai mult decat iertat

Cand ne gandim la cruce, majoritatea dintre noi ne gandim la iertare, dar iertarea nu a fost niciodata scopul final al lui Dumnezeu. Este un pas absolut esential intr-un proces, dar numai un pas intr-un proces. Care este scopul final al crucii? Nu este iertarea ci intimitatea cu Dumnezeu.

Isus este Regele tau?

Multi recunoastem faptul ca Isus este Regele nostru, dar ce facem cand nu ne place unde ne calauzeste? Continuam sa Il urmam? Continuam sa ne punem increderea in El?

Darul vorbirii in limbi

“Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi” (1 Corinteni 14:4). Aleluia! Dumnezeu ne-a pregatit un dar minunat pentru a ne intari:  darul vorbirii in limbi! Asculta acest mesaj incurajator, o invatatura foarte practica care te va pregati sa primesti acest dar minunat al Duhului Sfant.

Marius Beranda de la ISUS Salveaza

Crestinismul fara a experienta nu are sens! Ii slujim Dumnezeului cel viu care lucreaza si astazi prin semne si minuni. Asculta acest mesaj incurajator de la Marius Beranda de la ISUS Salveaza despre cum Dumnezeu a lucrat in viata lui.

Puterea supranaturala a inchinarii

Darul deosebirii duhurilor este un dar foarte puternic al Duhului Sfant, dar este prezenta Lui care face demonii sa fuga.  Traim intr-o lume intunecoasa, si cand stam inaintea lui Dumnezeu sa ne inchinam Lui, aprindem un foc.  Iar un foc mic intr-o lume intunecoasa ilumineaza toata lumea.

Deosebirea duhurilor si rugaciunea

Cali, Colombia, a fost cel mai mare producator al cocainei, dar cand crestinii au inceput sa se roage impotriva intariturilor demonice lucrurile s-au schimbat peste noapte.  Kiambu, Kenya, a fost cunoscut ca fiind orasul cel mai periculos din natiune, dar Dumnezeu l-a transformat complet dupa ce doi misionari au inceput sa se roage impotriva unui […]

Darul deosebirii duhurilor

Biblia este clara, noi suntem fiinte spirituale si traim intr-o lume spirituala. De fapt, lupta noastra principala nu este “impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti” (Efeseni 6:12). Pentru a castiga in lupta aceasta, trebuie sa luam toata armura lui Dumnezeu, […]

Idolii inimii

Este greu sa auzi vocea lui Dumnezeu? Nu esti sigur care este scopul vietii tale? Incerci sa petreci timp cu Dumnezeu dar vin multe ganduri care iti distrag atentia? Poate ca neintentionat ai dat loc unui idol in inima ta. Vestea buna este ca Isus este gata nu numai sa te iarta ci si sa […]

Profetia: sa o punem in practica

Fara dragoste, darurile sunt periculoase si ranesc, ca o arma.  Darul profetiei nu este nicio exceptie.  Daca vrei sa exersezi acest dar, trebuie sa inveti sa-l folosesti cu dragoste.

Darul profetiei in familie, la scoala si la serviciu

Ce rol are darul profetiei in viata de zi cu zi?  Daca Duhul Sfant este in tine, vrea sa fie inclus in fiecare aspect al vietii tale, in familie, la scoala si la serviciu.  Esti gata sa-L lasi sa lucreze prin tine oricand si oriunde?

Sa Te cunosc pe Tine

Nu-i important cat de multe lucruri bune facem ca si crestini daca nu Il cunoastem pe Isus!

Inchinare si proorocie

Exista o legatura clara intre inchinare si proorocie, si nu doar in zilele noastre ci de mii de ani in urma. Inchinarea trebuie sa fie un timp profetic, un timp cand ne intalnim cu Dumnezeu, cand auzim vocea Lui, cand ne atinga si lucreaza in noi. Cum putem sa avem adunari mai deschise catre Duhul […]

Slujire profetica personala

In prorocie avem un dar puternic pentru incurajarea si imputernicirea bisericii. Cum arata acest dar intr-o biserica nou testamentala? Invata despre slujire profetica personala, doar o metoda folosita si astazi de Duhul Sfant.

Privim in urma / privim inainte

Daca vrei sa conduci bine o masina, trebuie sa te uiti si prin parbriz si in oglinda de retrovizoare, trebuie sa vezi si ce se va intampla si ce s-a intamplat deja. Aceste zile cand se incheie un an si incepe urmatorul, sa stam inaintea lui Dumnezeu, sa ne uitam la ce a facut si […]

Un Copil ni s-a nascut

Sute de ani inainte de Cristos, Dumnezeu i-a dat lui Isaia un mesaj, o prorocie: Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, iar autoritatea va sta pe umerii Săi! Va fi numit: «Sfetnic minunat, Dumnezeu puternic, Tată veşnic, Prinţ al păcii.» Acest mesaj de speranta a fost urmat de ani grele, […]

Inima care arde

Fiercare crestin este chemat sa aiba o inima care arde, dar multi oameni credinciosi si religiosi sunt plictisiti de Dumnezeu, mergand la biserica, citind din Biblie, rugandu-se, dar fascinati de alte lucruri.  Lucrul interesant despre pasiune este ca trebuie mentinuta; daca nu, se stinge.  Sa nu mai fii multimit de religiozitatea ta ci sa accepti […]

Zece lucruri pe care le-am invatat in America (partea a 2-a)

Desi nu ne place sa trecem prin perioade mai grele, multeori Dumnezeu ne vorbeste acolo in desert. In acest mesaj, Jake ne vorbeste din inima lui despre ce a invatat cand a trebuit sa plece si sa se intoarca in America. Vei fi incurajat si imputernicit sa traiesti numai pentru Isus Hristos, si in timpuri […]

Zece lucruri pe care le-am invatat in America (partea a 1-a)

Poate pare un un vis sa te cheme Domnul in America, dar daca te cheama si sa-ti lasi prietenii, siguranta, visurile, tot ce stii? Jake si Jessie Stimpson au fost misionari in Romani si au plantat biserica noastra, iar acum un an Dumnezeu i-a chemat sa se mute inapoin in America. Vei fi incurajat prin […]

Prorocie: trei capcane de evitat (partea a 2-a)

Dusmanul vrea sa te blocheze de a indeplini destinul tau. Daca ai un dar profetic, ai grija sa nu fii impiedicat de aceste trei capcane: mandrie, respingere, si amaraciune.

Prorocie: trei capcane de evitat (partea a 1-a)

In lumea aceasta, avem un dusman care incearca sa ne blocheze de a indeplini destinul nostru. Invata trei capcane cu care fiecare persoana care stie sa auda vocea lui Dumnezeu o sa confrunte. Nu il lasa pe diavolul sa te tina de viata minunata pe care o are Dumnezeu pentru tine!

Scopul darului prorociei

De ce ne da Domonul darul prorociei? Pentru a descoperi pacatele ascunse? Pentru a condamna pe cei vinovati? Pentru a sti secretele viitorului? Pentru a spune celorlalti ce sa faca? Nu! Desi acestia se pot intampla, nici unul nu este scopul prorociei. Asculta mesajul sa afli care sunt patru scopuri biblice ale darului prorciei.

Depasirea temerii de a proroci

Multi traim o viata dubla. Pe de o parte, suntem fascinati de lucrarea Duhuli Sfant si vrem sa vedem mai mult ce poate face El. Pe de alta parte, multor ne e teama de a lasa Duhul Sfant sa ne foloseasca. Cum poti sa depasesti temerea aceasta ca sa fii mai eficient in zidirea Imparatiei […]

Darul profetiei

Prorocie… Biblia ne porunceste sa umblam dupa darurile spirituale, dar mai ales sa prorocim (1 Corinteni 14:1). Ce inseamna acest dar spiritual? Poate sa fiu eu un proroc? Daca spun o prorocie dar se pare ca am gresit? Descopera ce spune Biblia despre prorocie si despre aceste trei intrebari!

Trei pasi pentru a trai prin Duhul (partea a 2-a)

Continuam subiectul inceput saptamana trecuta: cum poti sa traiesti o viata calauzita si imputernicita de Duhul Sfant. Invata trei lucruri practice pentru a trai mai conectat la Duhul Sfant in orasul nostru aglomerat si in vieti noastre pline.

Trei pasi pentru a trai prin Duhul (partea a 1-a)

Viata crestina e o viata supranaturala, calauzita de Duhul Sfant. Dar cum poti, in mod practic, sa traiesti prin Duhul cand viata de zi cu zi este deja asa de plina?

Calauziti de fire sau de Duh?

Suntem chemati la o viata supranaturala! Numai cand traim conectati la Duhul Sfant, echipati de Duhul Sfant, si antrenati de Duhul Sfant putem sa ne indeplinim chemarea. “Să fiţi umpluţi de cunoaşterea voii Lui, cu toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească, pentru a trăi într-un mod vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în toate, rodind […]

In mijlocul furtunii cu Dumnezeul minunilor

Suntem creati sa-L urmam pe Duhul Sfant, si uneori ne cheama sa traversam marea.. chiar in mijlocul furtunii. Cand viata e grea, cand mergem printr-o furtuna, sa nu uitam ca Dumnezeul minunilor nu sta departe.

Risc si minuni

Dumnezeu te cheama la o viata minunata condusa de Duhul Lui si plina de aventura! Dar ca si in fiecare aventura, daca vrei sa-ti implinesti misiunea, trebuie sa fii gata sa asumi riscuri.

Lucrarea miracolelor

Biblia ne invata “Şi sunt diversităţi ale lucrărilor, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează toate în toţi. Dar manifestarea Duhului este dată fiecăruia spre folos… Şi altuia lucrarea miracolelor” (1 Corinteni 12:6-7, 10). Cum arata acest dar al Duhului? Il poti primi si tu? Cum poti sa traiesti o viata plina de minuni de la […]

Vindecari, cuvinte profetice si islam

Domnul ne porunceste in Matei 5:16: “Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să-L slăvească pe Tatăl vostru, Care este în ceruri.” Duminica aceasta la biserica, trei oameni au impartasit marturii puternice despre cum a lucrat Dumnezeu ultima saptamana. Asculta, si fi incurajat!

Vindecare: sfaturi practice

Noua ne place sa auzim o astfel de marturie de vindecare.  Se roaga cineva pentru o persoana sa fie vindecata, si are in inima o credinta asa de mare in Domnul.  Chiar *stie* ca El va raspunde.  Si fara indoiala Domnul raspunde:  imediat persoana este vindecata suta la suta intr-un mod miraculos!  Ne place o […]

Vindecare la sala de asteptare

Chemati sa vindecam

Isus a venit sa distruga toate lucrarile diavolului, inclusiv fiecare boala (1 Ioan 3:8).  I-a imputernicit pe cei doisprezece apostoli ca sa-i vindece si ei pe cei bolnavi (Matei 10:1).  I-a chemat pe cei saptezeci si doi si le-a dat si lor putere de a vindeca toate bolile (Luca 10:9).  Mai departe, ne ofera si […]

Darul de vindecare

Vindecarea nu este doar o adaugare frumoasa la mantuire. Are un rol esential in planurile lui Dumnezeu! Prin ranile Lui suntem vindecati… si in mod spiritual si in mod fizic.

Creati pentru fapte bune

Scriptura ne invata ca intr-o zi toti vom sta inaintea tronului lui Isus Cristos ca sa fim judecati, si vom primi o rasplata pentru ceea ce am facut in timp ce eram in trup, fie bine, fie rau (2 Corinteni 5:10). Dumnezeu ne-a creat ca sa facem lucruri mari si minunate in puterea Duhului Sau, […]

Temelia credintei

Exista o credinta generala pe care o are fiecare crestin, si exista si un dar al credintei de la Duhul Sfant (1 Corinteni 12:9). Ce inseamna acest dar? Cum poti sa umbli prin credinta, nu prin vedere (2 Corinteni 5:7)? Cum poti sa cresti in credinta? Afla in acest mesaj!

Invitata speciala: Angela Cummings

Angela Cummings, misionara si predicatoare internationala, predica in strada de mai mult de 10 ani. Ne impartaseste un cuvant incurajator si puternic despre ce face Domnul!

Darul credintei

Duminica aceasta continuam seria despre darurile ale Duhului Sfant! Vorbim saptamana aceasta despre darul necesar liderilor si al tuturor celor care vor sa inainteze plini de curaj in locuri noi si necunoscute: darul credintei.

Puterea inchinarii

Vrei sa folosesti mai des darurile Duhului Sfant? Atunci stai in prezenta Lui, in inchinare la picioarele Lui.

Practicarea cuvantului de cunoastere

Este un lucru sa stii ca Domnul iti poate da informatii ca sa implinesti o sarcina de la El, si este cu totul altceva sa recunosti cand iti vorbeste. Invata cateva sfaturi practice, si exerseaza impreuna cu noi sa primesti cuvinte de cunoastere de la Duhul Sfant. “Unuia ii este dat prin Duhul un cuvant […]

Cuvantul de cunoastere

Cum ar fi daca Domnul te-ar da informatii pe care doar El le stie? Vestea buna este ca nu e doar un vis placut ci realitate! Astazi ne uitam la cuvantul de cunoastere din 1 Corinteni 12:8 si la cativa exempli din Biblie si din zilele noastre. Invata ce inseamna un cuvant de cunoastere… pentru […]

Practicarea cuvantului de intelepciune

Terminam lectia despre cuvantul de intelepciune cu o invatatura foarte practica. Invata patru chei pentru a auzi un cuvant de intelepciune de la Duhul Sfant, si exerseaza acest dar spiritual alaturi de noi!

Cuvantul de intelepciune

Ai vrut vreodata sa te sfatuiasca Domnul? Biblia ne arata ca nu este doar posibil ci este si dorinta Lui! In acest mesaj incurajator, ne uitam la primul dar ale Duhului Sfant din 1 Corinteni 12:8-10, cuvantul de intelepciune.

Cum sa-ti folosesti darurile spirituale

Dumnezeu te-a creat unic si ti-a dat daruri spirituale. Stii cum sa le folosesti? Invata trei principi practice pentru a creste in folosirea darurilor tale spirituale.

Viata crestina normala

Multi crestini sunt credinciosi dar plictisiti. De ce? Poate ca nu traiesc viata crestina normala. Daca L-ai primit pe Isus ca Domn in viata ta, esti chemat la o viata extraordinara, plina de prezenta Duhului Sfant si de lucrarea Lui. “Adevărat, adevărat vă spun că cel ce crede în Mine va face şi el lucrările […]

Puterea laudei

Omul este o fiinta care se plange… inclusiv crestini! Spunem ca suntem pasionati dupa dreptate dar intr-adevar ne plangem pentru ca am suferit o nedreptate. Spunem ca ne rugam dar intr-adevar multeori ne plangem pentru ca cineva ne-a facut rau. Astazi ne uitam la ce se poate intampla cand Il laudam pe Domnul si Ii […]